Канада відкриває для українців міграційну програму

Канада створила нову програму міграції для українців, яка надає можливість отримати дозвіл на постійне проживання особам, у яких є близькі родичі, що є громадянами або постійними жителями Канади, згідно з офіційним сайтом міністерства з питань імміграції, біженців і громадянства Канади.

Програму можуть скористатися українці, у яких близькі родичі мають канадське громадянство або постійний резиденційний статус. До близьких родичів відносяться діти, онуки, батьки, бабусі й дідусі, чоловік або дружина, а також брати й сестри.

Для того, щоб подати заявку, особа повинна перебувати в Канаді та мати дійсний статус тимчасового резидента (або подати заявку на відновлення свого статусу, якщо термін його дії закінчився менш як 90 днів тому).

Існує також нова програма для громадян третіх країн, в яких дружина або чоловік є громадянином України та має родину в Канаді, але не може виїхати або загинув або зник безвісти.

Особа, з якою родич буде возз'єднуватися, повинна бути повнолітньою, проживати в Канаді і не отримувати раніше дозвіл на постійне проживання за цією програмою.

"Ми запровадили тимчасову державну політику, щоб допомогти родинам, які постраждали від російського вторгнення в Україну, возз'єднатися в Канаді", - зазначено в повідомленні.

Окрім цього, Україна і Канада домовилися про розширення Угоди про вільну торгівлю між країнами.

У цю угоду включені додаткові позиції, що спрямовані на підтримку довгострокової безпеки, стабільності та економічного розвитку в Україні. Канадському бізнесу, який бере участь у відновленні української економіки, забезпечено якісний доступ до ринків, вказав прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.