«Київстар» відновив доступ до послуги SMS-повідомлень

У понеділок, 18 грудня, мобільний оператор "Київстар" повідомив про відновлення доступу до послуги SMS, яка була недоступна через хакерську атаку на мережу. Пресслужба компанії оприлюднила цю інформацію.

За повідомленням, зранку 18 грудня 2023 року, була відновлена послуга SMS по Україні і в міжнародному роумінгу. На сьогоднішній день компанія зосереджується на поліпшенні роботи домашнього інтернету в Києві. Для цього використовується весь наявний персонал, включаючи спеціалістів з інших регіонів та областей.

Пресслужба нагадала, що у разі, якщо SIM-картка не підключена до мережі, потрібно перезавантажити телефон або увімкнути та вимкнути "авіа" режим. Крім того, можна спробувати вибрати мережу у налаштуваннях телефону.

Компанія повідомила, що нарахування бонусів та компенсацій абонентам, які не змогли користуватись послугами зв'язку через хакерську атаку, буде здійснено після повної стабілізації роботи мережі та відновлення всіх послуг.

Нагадаємо, що 12 грудня стався масштабний збій у роботі мобільного оператора "Київстар" через атаку хакерів на ядро мережі.

За відповідність атаки на мережу "Київстар" взяли на себе російські хакери з групи "Солнцепек". Зловмисники проникли в мережу оператора і постійно перебували там. Внаслідок атаки була завдана шкода внутрішній мережевій інфраструктурі компанії, яка забезпечує зв'язок для мільйонів абонентів і ЗСУ.

Президент "Київстару" розповів, що хакери змогли взламати захист оператора за допомогою облікового запису одного зі співробітників.