Коли «Київстар» відновить роботу? Названо терміни

Міністерство Інфраструктури сподівається на відновлення зв'язку від мобільного оператора "Київстар" протягом чотирьох-п'яти годин. Про це повідомив Олександр Кубраков, віцепрем'єр-міністр, на зустрічі команди Мінінфраструктури з медіа в Києві.

За словами Кубракова, в даний час проводяться ремонтні роботи, спрямовані на відновлення роботи мобільного зв'язку.

Атака хакерів на ядро мережі була причиною масштабного збою у роботі мобільного оператора "Київстар". Інформацію про це повідомило видання DEV, посилаючись на джерела в компанії.

У зв'язку з цим користувачі не можуть здійснити дзвінки, відправити повідомлення або перевірити стан рахунків. Офіційний сайт оператора також не працює. Крім того, користувачі не можуть увійти в мобільний застосунок "Київстар".

Компанія розмістила повідомлення у Facebook, у якому зазначила, що "в мережі стався технічний збій, через який можуть бути недоступні послуги зв'язку та доступу до Інтернету для частини абонентів".

Працівники компанії намагаються усунути проблему. Поки що радять абонентам користуватись послугою "національний роумінг" під час відсутності послуги. Команда "Київстар" вибачається за тимчасові незручності та дякує за розуміння.

Бізнес-сектор раніше попереджав про можливі наслідки відсутності доступу до зв'язку та Інтернету. Можливі збої в роботі охоронної сигналізації та банкоматів, а також неприходження повідомлень.

Читайте також: 

  • Збій у роботі "Київстару": інструкція, як залишатися зі зв'язком та інтернетом
  • Масштабний збій у роботі "Київстару": соцмережі вибухнули обуренням та мемами