Конфіскація авто у нетверезих водіїв: у Польщі готують зміни

У Польщі планують скасувати конфіскацію авто у нетверезих водіїв

В Польщі виникла ініціатива скасування обов'язкової конфіскації транспортних засобів у випадках, коли водії перебувають за кермом у стані алкогольного сп'яніння. Про це повідомляє видання "Хвиля", посилаючись на inpoland і money.pl.

14 березня в Ігольському кодексі була внесена поправка, яка передбачала можливість конфіскації транспортних засобів у нетверезих водіїв. Але Міністерство юстиції виступило з пропозицією про скасування цього обов'язку.

Мета запропонованих змін - створення гнучких правових положень, що дозволяють суддям індивідуально оцінювати ситуацію та вживати відповідних заходів покарання.

Міністерство юстиції акцентує увагу на дотриманні принципів пропорційності кримінальної відповідальності та рівності перед законом. Крім того, запропоновано припинити практику тимчасового вилучення автомобілів поліцією у випадках їх керування нетверезими водіями. Замість цього суд зможе встановлювати штрафи та компенсувати постраждалим та фонду допомоги.

Законопроект, ймовірно, буде прийнятий протягом наступних шести місяців. Раніше було повідомлено про введення у Києві нових штрафів для водіїв.