Кулеба нагадав Заходу, як можна зупинити Путіна

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що "ера миру в Європі закінчилася", і закликав Захід розуміти це. В інтерв'ю виданню The Guardian, він зазначив, що Україні потрібна додаткова допомога для відповіді на російське вторгнення.

Кулеба висловив надію, що Конгрес США ухвалить допомогу для України і закликав Захід збільшити свою оборонну промисловість. За його словами, необхідно перейти від вираження співчуття та обіцянок допомоги до реальних дій, що запобігають загибелі людей та руйнуванню країни.

Жоден пакет не зможе зупинити росіян. Що зупинить росіян, то це єдиний фронт усієї України та всіх її партнерів

Кулеба наголосив, що відновлення військової допомоги США буде недостатнім для перемоги над Росією. Він закликав Захід прикладати більше зусиль до виробництва озброєнь, як це зробила Україна. Міністр висловив занепокоєння тим, що Росія досягла успіху в цьому питанні, тоді як Захід прогресує недостатньо.

Коли я бачу, чого досягла Росія у нарощуванні своєї оборонно-промислової бази за два роки війни і чого досяг Захід, я думаю, що з боку Заходу щось не так. Захід повинен усвідомити, що ера миру в Європі закінчилася

Джерело: OBOZ.UA