Кулеба прокоментував рішення Конгресу США щодо допомоги Україні

Попри відсутність рішення у Конгресі Сполучених Штатів Америки щодо допомоги Україні на тлі можливого шатдауну підтримка з боку США не ослабла.

Нині триває "дуже глибока дискусія" з республіканцями й демократами. Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Gazeta.ua.

"Питання в тому, чи є те, що відбулося в Конгресі США минулими вихідними, випадком, чи системою. Я думаю, це був випадок", - сказав Кулеба.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, на тлі потенційного шатдауну в Сполучених Штатах "рішення було ухвалено в тому вигляді, в якому воно було".

"Але ми зараз працюємо з обома сторонами Конгресу, щоб воно не повторилося за жодних обставин. Тому ми не вважаємо, що підтримка США похитнулася", додав Кулеба.

За словами міністра, у США розуміють, що "на карту в Україні поставлено набагато більше, ніж просто Україна, йдеться про стабільність та передбачуваність світу".

При цьому Кулеба переконаний, що країни зможуть знайти необхідні рішення.

Тимчасовий бюджет Сполучених Штатів Америки жодним чином не зупинить надходження допомоги до України, яку оголосили раніше, сказав речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

У США зараз тривають внутрішньополітичні дискусії, повʼязані із американським політичним процесом.