Латвія виділить новий пакет допомоги Україні: що до нього увійде

Латвія виділить Україні новий пакет військової допомоги.

Президент республіки Едгарс Рінкевичс повідомив про це після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, передає "Інтерфакс-Україна".

До нового пакету увійдуть боєприпаси, гаубиці, 155-мм артилерійські снаряди, протитанкова зброя, ракети протиповітряної оборони, міномети, всюдиходи, ручні гранати, вертольоти, безпілотники, генератори, засоби зв'язку, індивідуальне зимове екіпірування та ракети.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Латвія та Україна підпишуть угоду, яка спростить процес надання допомоги. Рінкевичс додав, що наступні три роки Латвія виділить 15 млн на програми реконструкції України. Насамперед Латвія допоможе Чернігівській області.

Міністерство оборони Латвії повідомило агентству ЛЕТА, що Україні невдовзі поставлять надлегкі літаки Tarragon місцевого виробництва. До пакета підтримки також увійдуть 155-мм артилерійські снаряди, 120-мм міномети, гармати, протиповітряна і протитанкова зброя, індивідуальне екіпірування військовослужбовців і транспортні засоби.

Складнощі з іншими військовими допомогами

Військова допомога від США на $61 млрд застрягла в Конгресі США через опозицію республіканців-трампістів у Палаті представників. До голосування щодо неї мають повернутися в середині січня. Водночас 50 млрд економічної допомоги від ЄС Україні на наступні чотири роки заблоковані через вето Угорщини. Будапешт можуть позбавити права голосу або 26 країн Євросоюзу без угорців приймуть її, але це буде значно довше і складніше. Gazeta.ua розбиралася, що ми вже отримали від партнерів і чого чекати.