Лідера партії із Нідерландів вдарили пляшкою пива перед виборами (відео)

Лідера ультраправої голландської популістської партії "Форум за демократію" Тьєррі Боде напали та вдарили пивною пляшкою перед виборами в Нідерландах. За словами представників партії, Боде був доставлений до лікарні в Гронінгені, а потім звернувся до хірурга-травматолога з приводу удару пляшкою, який припав на його потилицю та поряд з очима.

Відео нападу потрапило в мережу і на ньому видно Боде у барі в Гронінгені у понеділок, коли зліва від нього виходить чоловік і б'є його пляшкою. Потім чоловік поруч із Боде втручається, б'є нападника, після чого політика виводять з місця події.

Заарештували підозрюваного в нападі на Боде, мотиви його дій встановлюються. Поліцейський додав, що згідно з наявною інформацією, Боде був ударений по голові предметом. Захід, запланований за два дні до виборів, було скасовано через стан здоров'я та безпеку лідера партії.

Цікаво, що цей напад стався через кілька тижнів після того, як Боде був нападений невідомим чоловіком у Бельгії.

Також нагадаємо про напад на журналіста-розслідувача Михайла Ткача біля ресторану в Київській області. Троє чоловіків намагалися перешкодити йому, один з яких вдарив його в шию та по камері. Фотографії і деталі про напад поділився сам журналіст на своїй сторінці у Facebook.