Литва передасть Україні енергообладнання для теплових електростанцій

Україна отримає підтримку в енергосекторі від Литви

Міненерго повідомляє, що міністр енергетики України, Герман Галущенко, домовився з міністром енергетики Литви, Дайнюсом Крейвісом, про надання допомоги в енергосекторі. Особлива увага буде приділятися тепловим електростанціям, які постраждали від атак ворога.

Герман Галущенко повідомив, що останні атаки на український енергосектор мають значно складніші наслідки порівняно з минулим роком. Ворог системно атакує теплові генерації, підстанції та об'єкти гідрогенерації.

Дайнюс Крейвіс заявив про готовність Литви підтримати Україну та надати необхідне устаткування для проведення ремонтних робіт.

Україна вже отримала від Литви два потужні автотрансформатори та 72 вантажі з енергетичним обладнанням загальною вагою понад 1 300 тонн. Литва також розглядає можливість передачі ще одного потужного автотрансформатора.

Для проходження наступної зими критично важливо збільшити генеруючі потужності. Особлива увага буде приділятися децентралізації та розподіленій генерації.

Під час цього опалювального сезону теплові електростанції та теплоелектроцентралі працювали більше годин, щоб допомогти енергосистемі під час дефіциту у ній, що призвело до зменшення запасів вугілля.