Найкращі мультфільми 2023 року: ТОП від нашої редакції

Рік 2023 майже закінчився, а тому вже можна підбити підсумки. У році, що минає, було багато новинок як у кіно, так і в мультиплікації. При цьому найкращі мультфільми 2023 відрізнялися досить різноманітною тематикою.

найкращі мультфільми 2023

У топ мультфільмів 2023 року увійшли і оновлені версії старих історій, і відтворення легендарних ігор. Тому найкращі мультфільми 2023 року були, дійсно, на будь-який смак і колір.

Що ще важливо, найкращі мультфільми 2023 року сподобаються і дорослим. Саме тому, вибираючи найкращі мультики для всієї родини, можна знайти щось цікаве для старших членів сімейства.

Чим вирізнялися фільми 2023 року?

2023 року були переважно фантастичні мультфільми. Чимало вийшло й історій про тварин. У 2023 році дітей та їхніх батьків порадували продовження різних історій, а також екранізації відомих ігор.

найкращі мультфільми 2023 року

Загалом у 2023 році було що подивитися. Вийшло і чимало досить популярних серіалів у мультиплікації.

Топ мультфільмів 2023 року

Вже на початку 2023 року вийшло чимало новинок, які вже увійшли до ТОП.

топ мультфільмів 2023

Найкращі мультфільми 2023, які вийшли досить рано:

  1. "Lightyear". Анімаційний фільм студії Pixar, що розповідає історію, яка надихнула створення персонажа Базза Лайтєра з "Історії іграшок".
  2. "Turning Red". Ще один проєкт студії Pixar, що стежить за історією дівчинки. Вона перетворюється на величезну червону панду, коли відчуває сильні емоції.
  3. "Minions. The Rise of Gru": Продовження франшизи про Міньйонів, яке розповість історію, як Грю став Грю.
  4. "Avatar: The Way of Water". Перший із чотирьох запланованих сіквелів до блокбастера Джеймса Кемерона "Аватар".
  5. "Spider-Man: Across the Spider-Verse". Продовження успішного анімаційного фільму "Людина-павук: У паралельних всесвітах" (2018).

Втім, далі ситуація тільки покращувалась і вийшло ще більше вдалих мультфільмів.

Ближче до літа вийшла найбільша кількість "дорогих" мультиків. Вони принесли найбільшу кількість коштів із прокату.

найкращі мультфільми 2023

Ближче до зими з'явилося чимало фільмів та мультфільмів із новорічною тематикою. Тема Різдва переважала абсолютно у всіх новинках. Деякі роботи при цьому не втрачали у світовому прокаті.

Лідери прокату: топ найкращих мультфільмів 2023 року

Вже з літа почали виходити найкасовіші мультфільми. У цей час зазвичай і організовують прем'єри прокатники.

Брати супер Маріо у кіно

Вже влітку 2023 року світ побачив екранізацію культової гри. Несподівано навіть для творців мультика він став найуспішнішим у своєму жанрі. У прокаті Маріо поступився лише «Холодному серцю», який найближчими роками не обжене жодного мультфільму.

топ мультфільмів 2023

«Рок дог 3: Битва за біт»

У центрі сюжету гурт під назвою True Blue, який вирушає у світове турне. Після цього головні герої мають намір відпочити. У рідному селі за цей час багато що змінилося. Овечка Хейзел має намір повернути все, як було раніше, щоб вовки та вівці знову воювали.

«Гарольд і фіолетова крейда»

У центрі сюжету незвичайний хлопчик. Він володіє фіолетовою і чарівною крейдою. Завдяки цьому інструменту він творить нові світи, а вже після цього він пускається у нові пригоди.

«Дивовижний Моріс»

У центрі сюжету кіт із незвичайним прізвиськом. Він не простий кіт, а з особливими навичками. Моріс дуже любить влаштовувати афери та отримувати свою вигоду. Одного разу кіт вирушає до іншого міста, щоб здійснити нову аферу.

У новому місті починає відбуватися щось зловісне. Морісу та його спільнику доводиться з цим розібратися.

«Моя фея-пустунка»

Історія мультфільму розгортається довкола феї Віолетти. Вона має пройти випробування, щоб стати справжньою чарівницею. Якщо вона провалить іспит, то не зможе роздавати подарунки у світі людей.

Опинившись у світі людей, Віолетта знайомиться з дівчинкою, яка змінює її життя.

«Людина-павук: Через всесвіт 2»

Фанати історії «павука» отримали довгоочікуване продовження. Незважаючи на те, що в мультику зачіпають багато дорослих тем, діти мультик також сподобається.

У новій частині фільму Людина-павук вирушає до нової пригоди, де зустрічає інших людей Павуків. Попереду супергероїв мають чимало випробувань.

"Стихії"

Ще одна новинка літа 2023 року. Історія розповідає про фантастичний світ. Він повністю наповнений магічними істотами. При цьому вони не схожі одна на одну.

У центрі історії вогненна дівчина, котра закохується в юнака водної стихії. Здавалося, їм не можна бути разом, але молоді люди зроблять все, що від них залежить, щоб бути разом.

«Троллі 3»

Ще одне довгоочікуване продовження улюбленої історії тролів вийшло 2023 року.

У центрі сюжету історії відомих усім тролів. Які змінюються та ростуть. Діти, які люблять трилогію, дізнаються і про нових героїв. Вони дуже люблять пити та йдуть до своєї мрії.