Маляр доступно пояснила, що відбувається з наступом ЗСУ

Основний напрямок наступу Сил оборони на півдні України.

Наступальні дії на південному напрямку продовжуються у тому ж ритмі, як заплановано. Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі марафону.

"Фронт у нас має таку структуру: на півдні основний напрямок нашого наступу, на сході основний напрямок наступу ворога", повідомила.

На сході ворога намагається пробити нашу оборону - на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському і Мар'їнському напрямках.

На Бахмутському напрямку у Сил оборони успіхи. "Ми там поступово наступаємо", сказала Маляр.

"Саме це і бентежить ворога, вони намагаються докласти всіх зусиль, щоб і на півдні зупинити наші наступальні дії, і на Бахмутському напрямку на сході", розповіла заступниця міністра.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Російські окупанти вдаються до різних тактик, сказала Маляр.

"Зокрема, якщо говорити про схід, вони намагаються відволікати наші війська і розпорошувати наші сили на різні напрямки", повідомила.

"Час від часу у нас ідуть загострення на Куп'янському, Лиманському напрямку, доволі складна ситуація на Мар'їнському і Авдіївському напрямку", сказала Маляр.

Сили оборони України відбили атаки росіян на шістьох напрямках і ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

За 561 день українські воїни знищили понад 266 900 окупантів, 8703 броньовані машини ворога, 4506 танків, 315 літаків і 316 гелікоптерів.