Міністр оборони Італії оцінив, чи настав час для переговорів між Україною та РФ

Міністр оборони Італії, Гвідо Крозетто, вважає, що надалі необхідно утриматися від проведення мирних перемовин між Україною та Росією, яка наразі перебуває у повномасштабній війні. Про це він заявив у своєму інтерв'ю Quotidiano Nazionale.

Крозетто визнав, що інтерес до конфлікту між РФ та Україною знизився через збільшення уваги до війни між Ізраїлем та ХАМАС, проте це стосується головним чином ЗМІ, а не політичного рівня.

Міністр оборони Італії також додав, що підтримка країн Заходу та Європейського Союзу для України залишається незмінною.

«Україна воює за збереження свого суверенітету, а також за дотримання міжнародного права... Очевидно, що стабільний мир потребує не лише військових дій. Політичне перемир'я ще не є потрібним на даний момент», - зазначив Крозетто.

За даними NBC News, США та Європейський Союз почали конфіденційні переговори з українською владою щодо можливих мирних домовленостей з Росією.

Разом з тим, американський мільярдер і бізнесмен Ілон Маск вважає, що Україна програє в війні з Росією, але президент Володимир Зеленський не хоче визнати своєї поразки на бойовому полі.

Нещодавно американський журнал Time опублікував ексклюзивний матеріал про президента України Володимира Зеленського, його боротьбу за залучення міжнародної допомоги для України та його фотографію на обкладинці.