Мінюст повідомив, скільки грошей заплатили ув’язнені за комфортні камери у СІЗО

Український бюджет заробив 21 млн грн завдяки проєкту "Платні камери в СІЗО"

Пресслужба Міністерства юстиції повідомила, що за останні два роки український бюджет заробив 21 млн грн завдяки проєкту "Платні камери в СІЗО". За ці кошти здійснювався ремонт безкоштовних камер.

Мінюст також повідомив, що на сьогодні засуджені та ув'язнені утримуються в належних умовах, що відповідають національним та міжнародним стандартам. Це дозволить зменшити кількість рішень Європейського суду з прав людини щодо порушення прав засуджених та осіб, узятих під варту, в Україні, а також суму компенсацій з Державного бюджету.

З 2020 року громадяни, яких тримають під вартою, можуть за гроші отримати кращі побутові умови та харчування у камерах Державної кримінально-виконавчої служби. Вартість перебування у таких камерах різниться, але в середньому коштує від 4 до 14 тис грн за місяць. Найдорожчі камери знаходяться у Лук'янівському СІЗО у Києві, де доба перебування у камері з покращеними умовами обійдеться у дві тисячі гривень.

Нагадаємо, Департамент з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України розкрив деталі умов перебування у слідчому ізоляторі тимчасового тримання (СІЗО) чинного народного депутата Олександра Дубінського.