Міжетнічна напруженість серед російських військових загрожує їхній обороні

Міжетнічна напруженість серед російських військових загрожує їхній обороні.

Міжнаціональна напруга посіяла розкол між частинами 42-го гвардійського мотострілецького полку РФ, які обороняються від українського контрнаступу в західній частині Запорізькій області, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) свіжому звіті.

"Мобілізований з республіки Північна Осетія-Аланія Арсен Теміраєв, який служить у 70-му гвардійському мотострілецькому полку, 25 вересня опублікував відео, де стверджує, що російські військові 70-го полку побили його та ще двох бійців 71-го гвардійського мотострілецького полку. Теміраєв повідомив, що військова поліція запитала про його етнічну приналежність, та сказала, що "Росія для росіян", сказано в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На думку військових аналітиків, міжетнічна напруженість між російськими підрозділами, які діють на передовій і в тилу Запорізької області, може поставити під загрозу цілісність російської оборони та згуртованість підрозділів на тлі нещодавніх українських досягнень у цьому районі.

"Постраждалий російський військовий також розповів, що військова поліція побила його та інших військовослужбовців через те, що місцевий житель Токмака нібито стверджував, що солдати вчиняли сексуальне насильство над дітьми. Сам Теміраєв злочини заперечує. Він додав, що думав, мовляв, нацисти по інший бік, а виявляється, вони серед росіян", звітують експерти.

Глава Чечні Рамзан Кадиров опублікував відео, як його син Адам лупцює у СІЗО чоловіка, що раніше спалив Коран. Кадиров прокоментував, що гордиться вчинком сина, йдеться в його Telegram.