Мобілізація: кого з чоловіків дозволено примусово доставляти до ТЦК

У Івано-Франківській області внесено до списку розшуку 40 тисяч військовозобов'язаних

Близько 40 тисяч осіб в Івано-Франківській області внесено до списку розшуку в електронному реєстрі військовозобов'язаних, відомого як «Оберіг». Про це повідомив Роман Боднар, заступник начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки. За його словами, ці люди перебувають у розшуку поліції.

Таких осіб станом на грудень 2023 року у нас в області було 36 тис. За поточний рік в цю базу внесли ще три тисячі громадян. Всі ці люди офіційно перебувають у розшуку. Тому не треба дивуватися, коли когось з військовозобов'язаних зупинили на вулиці, перевірили по базі «Оберіг» і відразу примусово доставили до ТЦК
.

За словами Боднара, особи потрапляють до цього списку, якщо вони проігнорували повістку, не зареєструвалися або штучно ухилилися від призову.

Також Боднар наголосив на тому, що військовозобов'язані повинні являтися до ТЦК, навіть якщо вони думають, що їх ніхто не буде шукати. Він додав, що поліція має право примусово доставляти цих осіб до центру за порушення адміністративних правил.

Уряд також працює над більш справедливими підходами до бронювання військовозобов'язаних з урахуванням рівня заробітної плати, податкового навантаження та впливу на економіку.

Також планується розширення категорії заброньованих працівників та перегляд підприємств і організацій, які можуть бронювати своїх співробітників.

Заборони на мобілізацію також не стосуватимуться громад до 10 тисяч осіб, в яких повноваження залишаться на Регіональних військових адміністраціях.

Читайте також:

  • Скільки працівників ТЦК беруть участь у бойових діях? Дані Міноборони
  • З сіл забирають всіх чоловіків до війська? ТЦК зробив заяву щодо мобілізації