«Мова ЗСУ – українська». Фаріон розкритикувала військових, які спілкуються російською

Мовознавиця Ірина Фаріон підкреслює, що весь військовий персонал повинен говорити українською мовою, оскільки це питання дисципліни. Вона поділилася своїми думками в своєму Telegram-каналі.

Фаріон зазначає, що є люди, які неприйнятно ставляться до її правдивих слів про тих, хто ухиляється та ганьбить Збройні сили України. Такі люди ще не зрозуміли, що мова ЗСУ - українська (згідно зі статтею 29). Фаріон висловлює подяку своїм ненависникам, наголошуючи на тому, що країна незабаром звільниться від такого сміття. Вона також додає, що службовці, що продовжують служити Путіну, отримують його похвали, тоді як їй і її прихильникам належить виконувати свою роботу.

Раніше Фаріон вже наголошувала, що немає такого поняття, як російськомовне населення. Її думка полягає в тому, що є українці і кацапи, а також є ті, хто зраджує, і називає їх яничарами. Таким людям вона анітрохи не сприймає бійців полку "Азов", які героїчно боронили Маріуполь. Вона обурилася і запитала, чому ці міцні та розумні хлопці не дотримуються статті 29 Закону про Збройні сили України.

Фаріон вимагає дотримання дисципліни в армії. Вона переконана, що неможливо назвати таких людей українцями, якщо вони не розмовляють українською мовою. Вона закликає їх назвати себе "рускіми". Фаріон запитує, чому саме українська мова їх обурила. Якщо вони дійсно є великими патріотами, то нехай вони вивчають мову Тараса Шевченка, який створив світлий шлях для української мови, навіть проживаючи за межами України.

Фаріон закликає військових перестати вигадувати виправдання, чому вони не говорять українською. Вона також додала посилання на відео, де вона поділилася своїми поглядами.

Вже раніше Фаріон закликала українських військових не говорити мовою країни-агресорки, оскільки саме російська мова спонукає Путіна до війни з Україною.

Крім цього, Фаріон розповіла, які члени її родини перебувають на військовій службі.