На Авдіївському напрямку горить і детонує російський ЗРК "Бук" – мережа

У понеділок, 10 квітня, Збройні сили України, ймовірно, знищили зенітно-ракетний комплекс окупантів "Бук".

Сталося це у захопленій Пантелеймонівці на Авдіївському напрямку. Інформація про це з'явилася у Telegram-каналах. ЇЇ підтверджують пропагандистські пабліки.

Повідомляється, що ЗРК було знищено FPV-дроном.

"Отак горить і детонує ЗРК росіян біля Авдіївки", пише блогер Сергій Стерненко під відео з "бавовною".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На опублікованих в мережі кадрах видно великий стовп диму. Також чути звуки, характерні для детонації.

"Коло Авдіївки (Пантелеймонівка) ЗСУ пустили росіян на шашлики. За попередніми даними, вражено протиповітряну оборону. Також під Авдіївкою наші бійці приземлили ворожий гелікоптер", коментує ситуацію нардеп Олексій Гончаренко.

Офіційної інформації про знищення ЗРК "Бук" та інших коментарів щодо цього поки немає.

Від 27 березня Авдіївка перебуває у "червоній зоні". Тобто в'їзд до міста волонтерам, журналістам та іншим цивільним заборонений.

Авдіївку окупанти штурмують понад рік. З 2014 року місто перебувало на передовій конфлікту на Донбасі. Місто є критично важливим для ворога, пояснив керівник пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський. Найближчим часом Авдіївка може стати "новим Бахмутом", заявив він.

Темпи російських штурмів навколо Бахмута сповільнюються. Імовірно, російські війська намагаються розпочати наступ на інших напрямках. Ідеться, зокрема, про район Авдіївки, повідомили в Інституті вивчення війни США.