На Львівщині начальник ТЦК мобілізував заброньованого працівника: чим усе закінчилося

Начальник районного центру забронював працівника

На Львівщині начальник одного з районних територіальних центрів комплектування (ТЦК) мобілізував на військову службу працівника компанії "Галичина", який був заброньований. Про це повідомляє Zaxid.net.

В кінці січня працівник компанії "Галичина" самостійно з'явився у районному ТЦК та СП з метою уточнення своїх військово-облікових даних. Він передав працівникам військкомату витяг з наказу Мінекономіки про його бронювання.

Однак, ТЦК ігнорував цей документ і того ж дня переслав чоловіка на ВЛК (воєнно-лікову комісію), яка визнала його придатним до військової служби. Через два дні він отримав повістку, від якої відмовився. Після цього начальник ТЦК вніс його до наказу про призов за мобілізацією.

Суд встановив, що начальник ТЦК перевищив свої повноваження в умовах військового стану, мобілізувавши заброньованого працівника.

На суді начальника ТЦК визнали винним у вчиненні військового адміністративного правопорушення і наклали на нього штраф у розмірі 17 тис. грн. На це рішення суду може бути подана апеляція.

Нагадаємо, нещодавно у мережі з'явилося відео, на якому кілька жінок на Хмельниччині напали на автомобіль кольору хакі з зображенням білого хреста. У машині перебували працівники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Одну з нападниць суд оштрафував на 85 грн.

Читайте також:

  • У Києві чоловік із ножем напав на працівників ТЦК
  • Напад на представників ТЦК у Чернівецькій області: поліція повідомила нові деталі
  • Мобілізація: Нацполіція пояснила, як ухилянти доставляються до ТЦК