На передовій і з фотоапаратом в руках: загинув фотограф Володимир Миронюк

На війні загинув фотограф Володимир Миронюк. Мав позивний "Джон".

Трагедія трапилася під Курдюмівкою. Його тіло три дні не могли забрати через щільний обстріл. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

Останній репортаж Миронюк зробив кілька днів тому на позиції української піхоти, яку ворог атакував та багато годин вів ураганний обстріл.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Герой-фотограф Володимир Миронюк загинув на передових позиціях під Курдюмівкою з фотоапаратом у руках, з кадрами останнього, найризикованішого репортажу", - написав Бутусов.

За його словами, загиблий не був професійним фотографом чи журналістом. І також не був професійним солдатом.

"Але його вражаючі фотографії бачили багато людей, і щоб робити таке там, де він був на фронті, треба мати серце та витривалість воїна", зауважив журналіст.

В архіві Володимира Миронюка унікальні кадри дуже багатьох українських героїв, чудові портрети, за якими багато історій. Друзі "Джона" просять допомогти знайти такий заклад у Києві, який допоможе організувати фотовиставку Володимира Миронюка з його фронтовими фото.

4 травня 2022 року під Ізюмом на Харківщині загинув український журналіст Олександр Махов. Він багато років працював на каналах "Україна" та "Україна 24", висвітлював події на передовій.

Журналіст був на фронті від першого дня повномасштабної війни Росії проти України.

Поховали героя на Берковецькому кладовищі у Києві.