Нафтогаз спільно з Японією розроблятиме підхід до модернізації ТЕЦ

Група Нафтогаз уклала меморандуми з двома японськими компаніями для модернізації ТЕЦ та розвитку спільного проекту у сфері вітрової енергії. Підписання відбулось з нагоди Конференції з економічного розвитку та відбудови у Токіо.

Японська корпорація Sumitomo Corporation (SC) допоможе провести техніко-економічне обґрунтування модернізації систем теплопостачання в Україні за підтримки уряду Японії.

SC також сприятиме залученню фінансування від японських державних фінансових установ.

"ТЕЦ в Україні та особливо ті, що були передані Нафтогазу, будувались давно й мають вкрай застарілу матеріальну базу. Ми дуже зацікавлені у їх модернізації із використанням передових японських технологій. Це важлива співпраця, яка, як ми сподіваємось, призведе до реальних інфраструктурних проектів", – зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Встановлення вітрових турбін потужністю 1 МВт передбачено другим меморандумом, який Група Нафтогаз підписала з японською компанією Komaihaltec.

Турбіни мають бути встановлені на одному з об'єктів Групи.

"Цей проект – частина нашого руху у досягненні повної вуглецевої нейтральності. Він дозволить замістити енергію з традиційних джерел, яку споживає обʼєкт, чистою вітровою енергією. Ми сподіваємось, що проект виправдає покладені на нього очікування, й ми зможемо поширити досвід також на інші об'єкти Групи", – повідомив Олексій Чернишов.