Найдорожче сало, цукерки та ковбаси: нардеп повідомив, як в Україні годують полонених росіян

Російських військовополонених в Україні годують салом, цукерками, сирами, ковбасами та іншими смаколиками.

До того ж, закуповують харчі за державні кошти за завищеними цінами. Про це, посилаючись на дані держзакупівель, у Facebook написав народний депутат Сергій Рудик.

Він проаналізував закупівлі, здійснені державною установою "Табір для тримання військовополонених "Захід 1", що на Львівщині.

"У голові лише одні матюки. Крадуть все що бачать", ‒ написав нардеп.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його даними, адміністрація табору "накупила для рашистських полонених всього "необхідного" ‒ від ексклюзивного сала до цукерок". Так, за сало з держбюджету платили по 270 грн за кг, тоді як навіть у дорогих супермаркетах воно коштує по 189 ‒ 229 грн.

"Одних цукерок ‒ шоколаду закупили на понад 100 тис. грн. І це я перегорнув лише перші кілька сторінок держзакупівель за вересень. Від "Пташиного молока" до "Снікерсів". Десятки видів недешевих ковбас, сири, кава-капучіно, вафлі-крекери. Люди, ви що здуріли. Це ви так російських полонених відгодовуєте, чи просто тупо і цинічно крадете?" ‒ пише Рудик.

Нардеп звернув увагу на цю ситуацію міністра юстиції Дениса Малюски.

"Це ваша парафія. Тут, як у "Нескафе", які вони понакуповували: "три в одному" ‒ і перевірки, і звільнення і кримінал. І, заодно, подивіться чи там вони послуги масажиста не включили "для плєнних", ‒ додав Рудик.

Російській Федерації не цікаві полонені в Україні російські окупанти. Через це виникають проблеми з обмінним фондом, сказав уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

Cеред полонених російських окупантів немає масового каяття. Здебільшого це намагання вижити і потрапити назад до звичних їм умов. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.