Нардеп Одарченко та ексглава Держспецзв'язку Щиголь вийшли із СІЗО під заставу

Сьогодні, 24 листопада, Андрій Одарченко і Юрій Щиголь, які є народним депутатом і колишнім головою Державної служби спецзв'язку та захисту інформації відповідно, були звільнені з під варти. Про це йдеться в повідомленні правоохоронних органів.

За попередніми даними, Одарченко і Щиголь були звільнені на умовах виплати застави ׃ 25 млн гривень для Щиголя та 15 млн гривень для Одарченка. Вони також повинні додержуватися певних обмежень, таких як неспілкування зі свідками або іншими підозрюваними, здача паспортів для виїзду за кордон та носіння електронного браслета.

  • утримуватися від спілкування зі свідками або іншими підозрюваними;
  • передавати паспорти для виїзду за кордон;
  • носити електронний браслет.

Зазначається, що у разі порушення вимог, заставу можуть стягнути в бюджет, про що повідомляє Центр протидії корупції.

Також варто відзначити, що заставу, визначену судом, у всіх цих випадках внесено. Хоча невідомо, чи внесли її самі Одарченко і Щиголь, чи за них зробили це треті особи, проте швидкість внесення таких великих сум є вражаючою.

Варто нагадати, що Сергія Копистиру також відправили до СІЗО з заставою у 100 млн гривень сьогодні вранці, а до вечора ці кошти вже були сплачені.

Пригадаємо, що нещодавно Андрію Одарченку було призупинено членство у фракції «Слуга народу» в українському парламенті за рішенням голови фракції Давида Арахамії.

Більше того, Національне антикорупційне бюро затримало народного депутата Одарченка за спробу підкупу керівника Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури з використанням біткоїнів. За інформацією, Одарченко пропонував голові Давиду Арахамії хабар у $50 тис. еквіваленту в біткоїнах.