Нардеп пояснив, чому Telegram небезпечний

На народного депутата Миколу Княжицького було зроблено заяву проти використання Telegram в Україні. Він стверджує, що цей месенджер використовується для деморалізації українського суспільства та збору інформації. Княжицький пропонує обмежити доступ до Telegram в усіх державних установах, на державних комп'ютерах та для державних посадовців і чиновників. Він також зазначив, що Telegram заснували росіяни, і російська команда працює у ньому. Княжицький вважає, що фінансування Telegram з Росії не є прозорим.

Депутат також зазначив, що месенджер має бути заборонений у всіх державних установах, оскільки він використовується для деморалізації і збору інформації. Княжицький наголосив, що коли бази даних українських банків підтримуються та поповнюються у Telegram, ці дані автоматично потрапляють до Росії. Він також додав, що це європейська практика і практика США.

«Наш законопроєкт в тому разі, якщо Telegram не покаже прозорої своєї власності і фінансування і не відкриє представництво в Україні, чи буде в інший спосіб ігнорувати звернення української держави та українських державних органів – в такому разі українська держава повинна обмежити доступ до цієї мережі в усіх державних установах, на всіх державних комп'ютерах, у державних посадовців і чиновників, а також тих структур, які займаються збором і обробкою персональних даних – банки та інші».

Законопроєкт, що пропонує регулювання роботи Telegram в Україні, було зареєстровано у Раді 25 березня. У разі підтвердження витоку інформації, Україна також може заблокувати цей месенджер.

Микола Княжицький також ініціює законопроєкт щодо регулювання подібних до Telegram платформ поширення ЗМІ в Україні. Адміністрація Telegram також відмовляється блокувати канали, які поширюють російську пропаганду, що може призвести до блокування месенджера в Україні.

Читайте також:

  • Чи треба заблокувати Telegram в Україні?
  • Заборона Telegram. Відповіді на поширені запитання