Навчань ОДКБ не буде ‒ Вірменія відмовила Росії

Вірменія відмовила Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) у проведенні на своїй території спільних військових навчань.

Таке рішення офіційного Єревана оприлюднив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, повідомляє News.am.

Скасувати навчання вирішили після того, як у Вірменії звинуватили російських так званих миротворців у невиконанні домовленостей.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Міністр оборони Вірменії письмово повідомив об'єднаний штаб ОДКБ про те, що ми не вважаємо за доцільне проводити такі військові навчання на території Республіки Вірменія в ситуації, що склалася. Цьогоріч ці військові навчання не відбудуться", ‒ наголосив Пашинян.

Раніше міноборони РФ повідомляло, що цього року навчання ОДКБ "Непорушне братство" відбудуться у Вірменії. До навчань мали залучити "миротворчі контингенти" всіх шести країн ОДКБ ‒ Росії, Казахстану, Вірменії, Киргизстану, Таджикистану та Узбекистану.

У Вірменії незадоволені миротворчою місією Росії в Нагірному Карабасі. Зокрема, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що російська місія не виконує своїх зобов'язань.

Вірменія може припинити своє членство в Організації Договору з колективної безпеки на тлі загострення конфлікту з Азербайджаном. Цього не виключає прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.