Навчання пілотів на F-16: Повітряні сили повідомили нові деталі

Українські пілоти, які отримують навчання в різних країнах для пілотування винищувачів F-16, вже вправляються на цих літаках. Про це повідомив речник командування Повітряних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

Євлаш уточнив, що ці дві групи перебувають у Данії та США. Він сказав: "У нас декілька груп, які отримують навчання в різних країнах. Зараз ми маємо дві передові групи, які перебувають у Данії та США. Там вони вже відточують свої навички на літаках F-16. Також існує ще одна група, яка продовжує своє навчання і переїхала з Великої Британії до Франції, де вони вже практикують на легкомоторних літаках", - підкреслив речник.

Євлаш також повідомив, що одна група отримує навчання наземної підготовки в Англії і вивчає мову.

Окрім цього, триває підготовка технічного персоналу, щоб вони могли навчати своїх колег в Україні в майбутньому, зазначив Євлаш.

Перша група завершить навчання до 2024 року

Раніше було повідомлено, що перша група у складі чотирьох українських пілотів планує закінчити навчання на винищувачах F-16 до літа 2024 року.

Зазначається, що пілоти почали підготовку в середині жовтня минулого року в 162-му винищувальному авіаполку в Тусоні, штат Аризона. Пентагон повідомив, що процес навчання триватиме кілька місяців.

Друга група, також складена з чотирьох пілотів, почала навчання в січні. Третя група зараз вивчає необхідну англійську термінологію перед тим, як почати навчання безпосередньо на F-16.

Читайте також:

  • Передача Україні F-16. Путін видав свій головний страх
  • F-16, з ювілеєм! 10 фактів про найвідоміший у світі винищувач