Навчальні заклади ЄС всіляко допомагають українським біженцям

Після повномасштабного нападу на Україну путінської армії багато українців залишили країну й шукають притулок у світі. Країни ЄС стають справжньою домівкою для українців.

З початку війни до Польщі прибуло понад 2 мільйони біженців. Українські студенти зможуть продовжити навчання в університетах Польщі, а викладачі вузів з України – працювати в польських вузах.

Українці, які добре володіють польською мовою, можуть працювати вчителями для підтримки студентів, які не знають польської.

Уряд Франції так само вирішив підтримати українських діячів мистецтва і заснував фонд у розмірі 1 млн євро для художників та інших професіоналів сфери культури.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

«Міністр хоче, щоб українські художники були підтримані, щоб вони могли продовжити свою творчу діяльність у Франції. Ця додаткова підтримка буде у вигляді дослідницьких ґрантів та фінансування мистецьких проектів, а також для організації виставок", – зазначають у міністерстві.

Для українських студентів і дослідників, які проживають в Італії або рятуються із зони бойових дій, виділено 500 тисяч євро. Уряд країни також закликав академічні установи надати ґранти та можливості для діяльності українських вчених.