Назустріч Олімпіаді у Парижі. Беленюк оцінив, чи достатньо коштів на підготовку спортсменів

Український олімпійський чемпіон Жан Беленюк вважає, що виділені кошти в державному бюджеті на наступний рік разом із допомогою партнерів забезпечать потреби українських спортсменів перед Олімпійськими іграми 2024 року. Про це він заявив у своєму інтерв'ю "Главкому".

Беленюк пояснив, що на 2023 рік бюджет на спортивну сферу становив близько 3,6 млрд грн, що вдвічі менше, ніж заплановано на наступний рік. Враховуючи інфляцію та вимоги підготовки до олімпійських змагань, порівняння з минулим бюджетом некоректне.

Олімпійський чемпіон сподівається, що усі потреби українських спортсменів будуть задоволені і збірна України буде представлена на Олімпійських іграх. Він також висловив свою вдячність країнам-партнерам та федераціям, які надають допомогу для підготовки українських спортсменів. Зокрема, Франція відкладає кошти для підготовки української збірної. Беленюк впевнений, що надходження від донорів продовжуватимуться, щоб забезпечити нормальну підготовку українських спортсменів.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський підписав закон про Державний бюджет України на 2024 рік. Тоді буде відомо, чи поїде українська збірна на Олімпіаду, як росіяни та білоруси.