Нетаньягу виступив проти створення незалежної палестинської держави

Нетаньягу: Ізраїль планує зберігати контроль над Сектором Гази і Західним берегом

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив про свої плани зберігати контроль над Сектором Гази і палестинськими землями на Західному березі річки Йордан. Він стверджує, що після "повної перемоги" в Газі не залишиться жодного суб'єкта, який фінансує тероризм, навчає тероризму або посилає терор. Нетаньягу також вимагає демілітаризації Сектору Гази під повним контролем Ізраїлю. Він стверджує, що не піде на компроміс щодо контролю над усією територією на захід від Йордану. Глава уряду Ізраїлю підкреслює свою наполегливість в цьому питанні і запрошує інших лідерів проявити лідерство і заявити про свою позицію громадянам Ізраїлю.

Нетаньягу похвалив себе за заваду створенню палестинської держави

Нетаньягу гордиться тим, що завадив створенню палестинської держави, яка, на його думку, становила б екзистенційну небезпеку для Ізраїлю. Він підкреслює, що буде продовжувати твердо стояти на своїй позиції, допоки він є прем'єр-міністром.

Ізраїль завдав удару по Дамаску і знищив будівлю іранського військового корпусу

ЦАХАЛ, ізраїльська армія, ударила по столиці Сирії, Дамаску, знищивши будівлю іранського військового корпусу. Внаслідок удару загинуло п'ятеро іранських радників. Раніше Жозеп Боррель, високий представник Європейського Союзу, заявив про фінансування Ізраїлем палестинського терористичного угруповання ХАМАС. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що інтенсивна фаза наступу в південній частині Сектору Гази майже завершується.