Нічний удар по терміналу морського порту в РФ: з’явилися подробиці

Нічна атака на морський термінал в Усть-Лузі, Ленінградській області РФ, виявилася спецоперацією Служби безпеки України. Це стало відомо від джерела «Главкома».

За повідомленням джерела, безпілотники СБУ здійснили точне попадання, в результаті чого почалася масштабна пожежа, яка триває до цих пір. Російська сторона була змушена евакуювати співробітників.

«Нафтовий термінал «Усть-Луга Ойл» в Ленінградській області є важливим обʼєктом для ворога. Там виробляють паливо, яке, зокрема, постачається для військ РФ. Успішний напад на такий термінал завдає економічних збитків ворогу і ускладнює логістику палива для російської армії», - пояснює джерело.

Раніше повідомлялося, що в ніч на 21 січня в селищі Усть-Луга Ленінградської області виникла пожежа в одному з терміналів морського порту. Свідки почули два вибухи і звуки безпілотників, які пролітали. Ця пожежа сталася на терміналі компанії «Новатек». Постраждалих не було, але персонал був евакуйований.

Нагадаємо, що в ніч на 21 січня в низці областей Росії сталися вибухи. Виявилося, що авіаремонтний завод у Смоленській області РФ був атакований. На цьому заводі виробляють і ремонтується озброєння, авіаційна та військова техніка. Також, російський завод «Щегловський вал» у Тулі, де виробляють зенітно-ракетні комплекси «Панцир», був атакований вночі 21 січня. За цими атаками стоїть Головне управління розвідки Міноборони України.