Німеччина потерпає від напливу біженців: ЗМІ шокували цифрами

З початку 2023 року в Німеччині надійшло понад 300 тис. заяв про надання притулку. Біженці прибувають не тільки із Сирії та Афганістану, але й з інших близьких країн, повідомляє Aussiedlerbote.

За даними Федерального відомства у справах міграції та біженців (Bamf), понад 300 тис. людей вперше цього року подали прохання про надання притулку у Німеччині. У статистиці також фігурують громадяни Туреччини, які звертаються за захистом.

З початку січня до кінця листопада 304,5 тис. іноземців звернулися за притулком у Німеччині, що на 60% більше, ніж у минулому році. Понад 21 тис. з них – це діти, які народилися в Німеччині. Громадяни Туреччини подали понад 55 тис. заяв про надання притулку з початку року, перевершивши громадян Афганістану. Однак, найбільшою групою мігрантів залишаються громадяни Сирії.

Андреа Ліндхольц, заступниця голови парламентської групи ХДС/ХСС, вважає такий розвиток подій неприйнятним для партнера по НАТО та претендента на вступ до ЄС. Вона звинуватила уряд у тому, що він не звертає уваги на цю проблему з міграцією.

Нещодавно Ліндхольц звернулася до федерального уряду з питанням про причини збільшення кількості громадян Туреччини, які в'їжджають до Німеччини. В Міністерстві внутрішніх справ вважають, що це частково пояснюється станом справ в Туреччині та індивідуальними обставинами мігрантів.

Хоча кількість несанкціонованих в'їздів скоротилася, статистика Bamf ще не відображає це зниження, оскільки час від в'їзду до подання прохання про надання притулку триває кілька тижнів.

Депутат бундестагу Родеріх Кізеветтер закликав владу Німеччини та ЄС закликати українських біженців, здатних нести військову службу, повернутися на батьківщину та надати допомогу своїм співгромадянам. Він вважає, що ці люди можуть допомогти Україні через Міжнародну організацію Червоного Хреста.

Наразі, в Німеччині офіційно проживає майже 190 тис. українських чоловіків від 18 до 60 років. Крім того, Німеччина продовжила тимчасовий захист для біженців з України до 2025 року.