Німеччина ввела платіжні картки для українських біженців: як це вплинуло на працевлаштування

Німеччина ввела систему соціальних платіжних карток для біженців

Згідно з повідомленням видання Bild, нещодавно в Німеччині було запроваджено систему соціальних платіжних карток для біженців. За даними видання, тепер кожен четвертий біженець має можливість повернутись до України або почати працювати.

Перший керівник місцевої адміністрації, хто запровадив цю систему, став Вернер Хеннінг з Християнсько-демократичного союзу у районі Айхсфельд у Тюрінгії. За чотири місяці з 400 біженців, яким видано картки, 56 людей повернулися на батьківщину, а 43 особи планують незабаром піти працювати. Вернер Хеннінг називає це великим успіхом.

За даними керівника адміністрації, введення карток спростило діалог щодо неправомірного використання соціальних пільг в Німеччині. Також, це дала змогу розглядати виїзд з країни як законну альтернативу небажанню працювати. Він також підтримує ідею, що лише непрацюючі біженці повинні мати соціальні платіжні картки.

Важлива інформація щодо нових карток для біженців

У квітні цього року Німеччина затвердила нову політику, яка передбачає введення національної системи соціальних карток для біженців. Замість готівки, біженці отримуватимуть кошти на ці картки. Головна мета полягає у унеможливленні переказу грошей за кордон або контрабандистам.

Нагадаємо, що Німеччина займає перше місце у ЄС за кількістю українських біженців. Проте рівень зайнятості серед них є нижчим, ніж у сусідніх країнах. Експерти зазначають, що результати для ринку праці стануть помітні згодом, оскільки біженцям не завжди вдається одразу записатися на курси мови. Проте нова ініціатива Job-Turbo передбачає працевлаштування для осіб з достатнім рівнем німецької мови на рівні A2 або B1.