Новий контрнаступ ЗСУ: які напрямки будуть ключовими у 2024 році

За інформацією німецького видання Die Welt, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний планує новий контрнаступ ЗСУ у 2024 році. В Україні вже розпочали накопичення ресурсів для нових військових наступного року.

Про це повідомляє видання Die Welt. Згідно з інформацією, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний готується до проведення повноцінного контрнаступу на наступний рік. Американські винищувачі F-16, які відсутні наразі, є необхідними для зламу оборони російських сил.

Не можу обговорювати військові стратегії, включаючи чутки про імовірний контрнаступ у 2024 році. Якщо розкрию деталі, це буде шоу," - сказав Валерій Залужний.

Зазначається, що чимало військової техніки, яку надали іноземні партнери, залишається в запасах, оскільки вона не використовувалася на полі бою. Танки Leopard 1 ще не прибули в Україну. З 200 обіцяних, Україна отримала всього 30. Втім, успішне просування наступу залежить від повноцінної військово-технічної допомоги західних партнерів.

Можливі напрямки контрнаступу

У статті видання згадується, що рішення щодо напрямків контрнаступу на 2024 рік поки що не прийнято. Але можна відмітити кілька перспективних ділянок фронту.

Одним з них є мелітопольський напрямок на півдні, де ЗСУ вже відбили у російських окупантів плацдарм. Ця територія може бути використана для наступного контрнаступу. Крім того, лівобережна частина Херсонської області може стати іншим перспективним напрямком. Також розглядається можливість контрнаступу на вугледарському напрямку.

Російські війська вже активізувалися на кількох ділянках фронту, можливо, з метою відволікти ЗСУ від підготовки до контрнаступу наступного року.

Загалом, український контрнаступ 2024 року буде залежати від підтримки західних партнерів і наявності необхідної військової техніки.