Новинський запустив у США та Британії кампанію підтримки Московської церкви

Вадим Новинський, олігарх під санкціями і колишній народний депутат, спільно з Артемом Дмитруком, також народним депутатом, та іншими особами здійснюють спеціальну розвідувально-підривну операцію для дискредитації верховного головнокомандувача та української влади. Про це повідомив Дмитро Золотухін, ексзаступник міністра інформаційної політики України та експерт з питань інформаційних воєн та конкурентної розвідки.

Згідно із Золотухіном, 16 жовтня цього року юридична компанія Amsterdam & Partners LLP, яка представляє інтереси Новинського і фінансується ним, уклала договір про лобіювання інтересів УПЦ МП з американським лобістом Бьорк-Уайтом.

За словами Золотухіна, прийняття рішення про найм юридичної компанії та американського лобіста нібито відбулося на Священному синоді УПЦ МП. Адвокат Новинського, Роберт Амстердам, буде представляти інтереси московських попів, а послуги спрямовані на збиття законопроекту №8371, який має ухвалити Верховна Рада України.

«Лондонські юристи та американські лобісти стверджують, що цей закон порушує свободу віросповідання, що є абсолютною неправдою. Вони також звинувачують українську владу в опортунізмі та пропаганді проти посіпака Гундяєва. Бьорк-Уайт вже опублікував гнівну статтю на сторінках американського політичного видання The Hill, яке читають у Конгресі та Сенаті. Оплата послуг Бьорк-Уайта є досить дорогою - 1400 доларів за годину. Поки що, Amsterdam & Partners LLP, як кажуть, вже заплатила 7000 доларів», - розповів Золотухін.

За словами ексзаступника міністра, крім публікації в The Hill, Бьорк-Уайт також звернувся до Департаменту з релігійних свобод США, сенатора Джона Оссоффа з Джорджії, Білого Дому та офісів сенаторів Марко Рубіо і Джин Шагін.

«Якби не існував цей закон в США, українці може й ніколи б не дізналися про розвідувально-підривні операції, які провадяться проти них по всьому світу», - додав Золотухін.

Також відомо, що 19 жовтня Верховна Рада України підтримала законопроект про заборону релігійних організацій, які мають зв'язки з РФ. Рішення підтримали 267 народних депутатів, причому деякі з них вимагали не голосувати за законопроект, загрожуючи Божою карою.

Шостий апеляційний адміністративний суд встановив, що УПЦ МП через Російську православну церкву (РПЦ) пов'язана з Помісними православними церквами. Зокрема, Українська православна церква Московського Патріархату керується постановами Архієрейського Собору РПЦ від 25-27 жовтня 1990 року.

Джерело: "Главком"