Обов'язкові роботи та штрафи за авто на українських номерах: що чекає на біженців у Німеччині з 1 квітня

Німеччина готує нововведення для біженців, які стосуються переоформлення автомобілів з українською реєстрацією та запровадження обов'язкових суспільно корисних робіт для мешканців гуртожитків для мігрантів.

Про це повідомляє Сегодня.

Працевлаштування у Німеччині

Наразі в Німеччині перебуває 2,4 млн біженців працездатного віку, з них 840 тисяч - українці. Для полегшення пошуку роботи для них, з 2024 року запрацювала ініціатива Job Turbo. Загалом 750 тисяч біженців отримали роботу з соціальним страхуванням, зокрема 170 тисяч українців.

У Німеччині відзначають, що пошук роботи для українських жінок, які складають 68% від загальної кількості біженців, відбувається складніше, оскільки вони переважно є матерями, які мають доглядати за своїми дітьми.

Фото: freepic.com

Job Turbo передбачає швидшу інтеграцію біженців на ринок праці, після того, як вони здобули базові навички німецької мови. Це допомагає мігрантам забезпечити себе та створити своє професійне майбутнє.

Крім того, Німеччина активно впроваджує положення закону про біженців, яке передбачає створення робочих місць для них. Зокрема, мешканці гуртожитків залучатимуться до суспільно корисної праці, такої як прибирання вулиць, роботи з парканами та чистка снігу.

Необхідно працювати 4 години на день. Оплата праці складатиме 80 євроцентів за годину, що становить 64 євро на місяць. Німеччина пояснює, що біженці, чиї утримання оплачується із податків, повинні віддавати "щось суспільству, а не бездіяти цілими днями".

Варто зазначити, що поки що цей закон не поширюється на біженців з України.

Перереєстрація авто

Біженці, які приїхали до Німеччини на своєму автомобілі з українською реєстрацією та користуються ним у цій країні більше року, повинні перереєструвати своє транспортне засоби не пізніше 30 вересня 2024 року.

З 1 жовтня використовувати автомобіль буде заборонено, а за порушення буде накладено штраф у розмірі 70 євро.

Фото: Хвиля

Українців закликають своєчасно зайнятися реєстрацією своїх автомобілів у місцевому реєстраційному органі - Zulassungsstelle. Рекомендується провести цю процедуру вже зараз, оскільки вона може зайняти від 2 тижнів до 6 місяців.

Нагадаємо, що це правило стосується не тільки автомобілів з українськими номерами, але й усіх транспортних засобів, які не зареєстровані в Німеччині.

Раніше "Хвиля" розповідала про процедуру перереєстрації транспортних засобів та їх вартість.