Один із пунктів пропуску на кордоні з Польщею повноцінно відновив роботу

На кордоні України з Польщею, пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" сьогодні, 28 листопада, опівечері, відновив свою повноцінну роботу. За інформацією Державної прикордонної служби України, там знову можна пропускати вантажівки.

"На 18:30 електропостачання в пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" відновили. Пропуск автобусів та вантажівок з повною масою до 7,5 тонн здійснюється у звичайному режимі", - поінформували в Державній прикордонній службі України.

Зараз у черзі на виїзд з України знаходиться 55 вантажівок, а на в'їзд - 50. Черг з автобусів відсутня.

Причиною перерви у роботі пункту пропуску було відключення електроенергії під час проведення ремонтних робіт зі сторони Польщі.

Нагадаю, що з 6 листопада польські перевізники заблокували кілька пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. Страйк відбувся у ПП "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова" та "Рава-Руська-Гребенне". Причиною було скасування вимоги для українських перевізників отримувати дозвіл на перетин кордону.

Попередньо повідомлялося, що польські перевізники загрожували заблокувати рух вантажівок цілодобово на напрямку пунктів пропуску "Медика-Шегині" на українсько-польському кордоні. Пізніше, польські перевізники погрожували заблокувати роботу всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною.

Варто зазначити, що окремі водії-українці закуповують документи, які стверджують, що вони везуть гуманітарну допомогу, для того, щоб дістатися до пункту перетину кордону без черги.

Тим часом, якщо блокування у Польщі триватиме, товаропотік буде спрямований до словацького та угорського кордонів.