Окупанти перекидають додаткові сили на Куп’янський напрямок: аналіз ISW

Окупанти зосереджують близько 100 тис. військовослужбовців на Куп'янському та Лиманському напрямках. Російські війська накопичують особовий склад і техніку, а також призначають додаткові сили на Куп'янський напрямок. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Прогрес українських сил

29 березня тривали позиційні бойові дії вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремміна, проте не було підтверджених змін на лінії фронту в цьому районі. Також відбувались позиційні бої біля Тернів та Білогорівки.

Заступник командира українського загону, який діє на Куп'янському та Лиманському напрямках, повідомив, що російські війська продовжують зосереджувати близько 100 тис. особового складу на цих напрямках і планують ротації не рідше одного разу на тиждень шляхом використання живої сили та втрат обладнання.

Заступник командира також повідомив, що російські війська накопичують особовий склад і техніку, а також призначають додаткові сили на Куп'янський напрямок з метою продовження зусиль по захопленню Куп'янська та Куп'янська-Вузлового. Він додав, що українські сили не помітили жодних російських диверсійно-розвідувальних груп, які намагалися проникнути в Україну через кордон з Росією, і голова Харківської області Олег Синегубов заявив, що російські війська не зосереджуються для нападу на Харків.

Російські війська нещодавно незначно продовжили просування на захід від Бахмута під час позиційних боїв. 26 березня було опубліковано геолокаційні кадри, які показують, що російські війська зайняли позиції в Іванівському, Часовому Яру, Новому районі, Кліщіївці та Андріївці.

Речник української бригади, яка діє на Бахмутському напрямку, заявив, що російські безпілотники та розвідники становлять значну загрозу для українських сил у цьому районі, і російські війська використовують їх дещо більше.

Російські війська нещодавно незначно продовжили просування на північний захід та захід від Авдіївки під час бойових дій. Геолокаційні кадри показують, що російські війська трохи продовжують просуватися на північ від Красногорівки та на південь від Невельського. Російські війська поступово продовжують просування на північний захід та захід від Тоненького.

Російські війська нещодавно незначно продовжили просування на південний захід від Донецька в рамках позиційних боїв. Геолокаційні кадри показують, що російські війська незначно продовжилися на північ від Новомихайлівки.

Армія РФ нещодавно незначно продовжила просування в районі кордону Донецько-Запорізької області під час позиційних боїв. Окупанти незначно продовжили свої позиції на південь від Урожайного. Також тривали позиційні бої поблизу Старомайорського та на північ від Приютного.

29 березня тривали позиційні бої поблизу Роботиного та на північний захід від Вербового на заході Запорізької області, проте не було підтверджених змін на лінії фронту. Також тривали позиційні бої на лівому березі Херсонщини, можливо поблизу Кринок.