Окупанти прослуховують розмови й встановлюють камери спостереження

Росіяни на окупованих територіях Запоріжжя встановлюють камери спостереження та нові вежі мобільного зв'язку, що прослуховуються.

Окрім цього, фіксується посилення радіоелектронної боротьби, повідомляє Центр національного спротиву.

"Такі вежі з'явилися в Мелітополі та Бердянську", - сказано в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Таким чином окупаційні адміністрації та війська ворога намагаються ускладнити процес передачі інформації для місцевих партизан.

"Місцеве підпілля систематично інформує Сили оборони про пересування та розміщення сил і засобів росіян на тимчасово окупованих територіях. Інформація від підпілля допомагає завдавати ударів по ворогу", - зазначили в ЦНС.

Співробітники Служби безпеки України задокументували численні спроби спецслужб РФ розхитати внутрішню ситуацію в Україні через фейкові повідомлення про мінування інфраструктури в різних населених пунктах України.

Більшість інформації про псевдомінування надходила як інтернет-повідомлення з території РФ, а також від українських "абонентів". Слідчі встановили, що для розсилання повідомлень російські спецслужби все частіше залучають неповнолітніх дітей.

Для вербування українських підлітків окупанти використовують заборонену соцмережу "ВКонтакте" й підконтрольні їй Telegram-канали та ігрові інтернет-платформи.