Окупанти вивозять обладнання з Донеччини під виглядом металобрухту

Російські загарбники вивозять обладнання з Донеччини під виглядом металобрухту

Російські окупанти використовують металобрухт як приховку для вивезення обладнання із Донецької області. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«Чергова хвиля аудиту промислових підприємств відбувається на тимчасово окупованих територіях Донеччини. Тут окупанти складають переліки того обладнання, яке ще не розграбоване та має цінність», – йдеться в повідомленні.

Згодом це обладнання буде відправлене до Росії, де його використовуватимуть для своїх потреб.

Зазначається, що окупаційна влада на тимчасово окупованих територіях спочатку націоналізувала всі українські підприємства, що надало їм легальну можливість розпоряджатися їхнім майном.

За даними ЦНС, основним шляхом вивезення є порт у Бердянську, через який перевозяться металобрухт та обладнання.

«Грабіж відбувається підрядниками-колаборантами під наглядом солдатів ЗС РФ. За даними українського підпілля, російські окупанти своїми злочинними діями відкотили розвиток окупованих регіонів на багато років назад. Сьогодні окупована Донеччина нагадує часи СРСР кінця 80-х», – пише нацспротив.

Також варто зазначити, що на окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей знижується середній рівень заробітної плати, а безробіття поширюється. Переводи грошей з контрольованої України заблоковані.

Крім того, російські окупанти розпочали нову хвилю примусової мобілізації на окупованій Луганщині.