Окупанти завʼязли у вуличних боях за Вовчанськ – Сирський

Окупанти завʼязли у вуличних боях за Вовчанськ – Сирський

Російські загарбники відступають після втрат в боях у Вовчанську, заявив головнокомандувач ЗСУ

Російські загарбники, які нападали на Вовчанськ, зазнали серйозних втрат та застряли у вуличних боях після незначних успіхів. Про це повідомив головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський. Він також зазначив, що продовжує працювати у військових частинах на сході країни.

«Після перших незначних успіхів в ході наступальних боїв на Харківщині противник повністю застряв у вуличних боях за Вовчанськ та зазнав великих втрат. Наразі ворог намагається підтримати активні штурмові дії, але безуспішно», – повідомив Сирський.

Також ворог зазнав втрат у районі Липців та перейшов до активної оборони, мінує та вистрілює по позиціях ЗСУ. На Купʼянському напрямку тривають бої у лісовому масиві на північ від міста, особливо напружена ситуація в районі Кислівки, де ворог намагається прорвати оборону і вийти до річки Оскіл.

Найжорсткіші бої тривають на Покровському та Курахівському напрямках, куди росіяни кидають свої найсильніші підрозділи. Вони використовують піхоту, бронетехніку, а також мотоцикли та багі.

На інших напрямках також тривають бойові дії, але кількість та інтенсивність їх значно менші. Головним завданням військових частин є вивчення обстановки на місці, вирішення проблемних питань та забезпечення додатковими боєприпасами й резервами.

Нагадаємо, українські військові недавно відвоювали деякі території на сході Часового Яру та відтіснили російські сили від кількох будинків у Вовчанську. Одночасно Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Полтаві проводить розслідування щодо прориву окупантів державного кордону у Харківській області та вилучає низку військових документів.

Читайте також: