Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково

Опалювальний сезон в Україні завершиться раніше через плюсову температуру

За словами голови НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова, опалювальний сезон в Україні завершиться наприкінці березня цього року. Зазвичай він триває до 15 квітня, але цього разу через плюсову температуру його закінчать раніше.

Чернишов також зазначив, що Україна успішно пережила зиму і підготувалася до потенційних атак з боку Росії на свою енергосистему. Він також наголосив, що росіяни щодня намагаються атакувати українську інфраструктуру, але наша система є дуже надійною.

Звичайно, опалювальний сезон триває до 15 квітня в Україні, але рішення про припинення подачі тепла залежить від місцевих органів влади. Раніше відключення можливе, якщо середня температура повітря протягом трьох днів буде -8 градусів з урахуванням прогнозу.

Наразі в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду й опалення. Тарифи не підвищуватимуться до кінця опалювального сезону, але вже у квітні-травні може бути переглянутий тариф на газ.

Ціна на природний газ для населення в березні 2024 року залишається незмінною, і газопостачальні компанії не змінили цінників у рамках річних тарифних планів.