Опитування показало, скільки біженців у Польщі живуть за гроші з України

Опитування показало, скільки біженців у Польщі живуть за гроші з України

За результатами дослідження, 60% українських біженців не використовували заробітну плату, яку вони отримували в Україні протягом останнього року. Це може свідчити про те, що значна частина переселенців вже звикла до життя в Польщі і не планує повертатися назад.

Дослідження, проведене агентством Gremi Personal у Польщі, також показало, що 27% українців використовували свої заощадження в Польщі, 10% отримували гроші від родичів, а 3% змогли працювати віддалено в Україні.

Засновник агентства Gremi Personal Євген Кириченко вважає, що для України головним завданням повинно стати розроблення стратегії повернення 40% біженців, які продовжують використовувати свої заробітки за кордоном.

За його словами, ці люди ще не повністю адаптувалися до нових умов і можуть не мати наміру повертатися назавжди. Результати дослідження викликають занепокоєння щодо великої кількості економічно активного населення, яке залишає Україну.

Повернення біженців, які зберегли фінансові та емоційні зв'язки з Україною, є важливим фактором відновлення економічного потенціалу країни після війни.

Раніше українцям було пояснено, як отримати довідку про тривалість перебування в Польщі.

Читайте також: