Опитування показало, жителі яких країн найбільше бояться ядерної загрози

Україна має найнижчий рівень страху від ядерної загрози

За результатами опитування, проведеного соціологічною групою Рейтинг для інституту досліджень Gallup International, в Україні мешканці відчувають найменший ступінь страху від ядерної загрози. Це стало відомо наприкінці 2023 року.

Загалом протягом року у світі не відбулося значного зменшення страхів від ядерної загрози. 2/5 опитаних зараз бачать високий ризик використання ядерної зброї. Майже така ж частка оцінок помірного ризику, і лише 14% не бачать ризику.

Виявилося, що в країнах Європи менше людей оцінюють загрозу високою порівняно з країнами Азії, Африки та Південної Америки.

Проте найбільше страху викликає ядерна загроза у Італії, Португалії та Румунії, де понад половина опитаних вважає її високою.

Індонезія, Нігерія, Еквадор, Сирія та Аргентина мають найвищий рівень оцінки ядерної загрози. У той же час Україна, Іран, Пакистан та Вірменія мають найнижчий рівень загрози.

Серед молодих респондентів зафіксовано найбільш песимістичну оцінку щодо ядерної загрози.

На думку посла Росії в США Анатолія Антонова, український напад на Крим призведе до ядерного удару. Через це Ілон Маск відмовився фінансувати Starlink для України, повідомляє Forbes. Також радник президента США Джейк Салліван боїться, що Росія може завдати ядерного удару по Америці, якщо США допоможуть Україні зброєю.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс стверджує, що загроза ядерної зброї висока та Росія веде безрозсудну риторику.

Читайте також:

  • В українців змінилась думка щодо відновлення ядерного потенціалу
  • Пакистан, Ізраїль мають ядерну зброю. А чому не маємо ми?
  • Як Росія просуває антиукраїнську ядерну повістку на Захід
  • Путін махає ядерною дубиною. Які будуть наслідки?