Палата представників США шукає стратегію, щоб уникнути шатдауну – ЗМІ

Учасники Палати представників США все ще не знайшли способу уникнути шатдауну після 17 листопада, коли завершиться дія тимчасового бюджету. Про це повідомляє NBC.

Новий лідер Республіканської партії Майк Джонсон зібрався зі своєю командою в понеділок увечері, щоб обговорити можливі варіанти, як зберегти роботу уряду після закінчення терміну 17 листопада.

На минулому тижні Джонсон висловив думку, що краще прийняти резолюцію, що буде діяти до 15 січня, це дозволить уряду працювати протягом святкових днів і надасть Палаті представників та Сенату більше часу для розгляду й обговорення всіх 12 законопроектів про асигнування.

Однак, під час закритої зустрічі в понеділок, лідери Республіканської партії також розглядали ідею короткострокового тимчасового фінансування поетапно.

У відповідності до останнього пропозиції, республіканці запропонували розглянути три-чотири законопроекти про фінансування до 7 грудня, а решту законопроєктів про витрати розглядатимуть окремо до 19 січня.

Раніше було повідомлено, що голова Державного департаменту США, Ентоні Блінкен, вважає, що урядовий шатдаун може вплинути на національну безпеку США та закликав Конгрес не допустити цього.

До речі, ймовірне затримка ухвалення нового бюджету (шатдаун) у Сполучених Штатах може вплинути на навчання українських пілотів та обслуговуючого персоналу на винищувачах F-16.