Папа Римський образився на американського кардинала – Reuters

Папа Римський Франциск вирішив позбавити американського кардинала Реймонда Берка його привілеїв. Раніше кардинал мав велику субсидовану квартиру та зарплату, які надавав Ватикан. Проте тепер йому будуть позбавлені ці права. Таку інформацію повідомило джерело з Ватикану, зазначає Reuters.

Анонімний інформатор, який брав участь у зустрічі у Ватикані минулого тижня, розповів, що Папа Римський назвав Берка критиком церкви, який працював проти неї та проти папства. Саме тому його привілеї були позбавлені.

За даними Reuters, Берк вже давно не працював у Ватикані. Він є консультантом одного з трибуналів, так само, як і численні кардинали, які проживають у інших містах, а також більшу частину часу проводить у своєму штаті Вісконсін.

Обговорювана зустріч також відкинула інформацію про те, що Франциск називав Берка "ворогом".

Берк вважається героєм для традиціоналістів у церкві, особливо в США, де він часто з'являється у консервативних католицьких ЗМІ, які критикували дії Папи Римського Франциска.

На початку папства Франциска, в 2014 році, Берк був звільнений з посади голови Ватиканського трибуналу, оскільки вважав, що "Церква без його керівництва як корабель без штурвала".

Нещодавно, у жовтні, Берк був одним із кардиналів, які виступали проти позиції Папи на місячній зустрічі у Ватикані, де він закликав священників боротися з розколами і помилками у церкві.

Інформатор, близький до Берка, заявив, що кардинал не знарав раніше про рішення Папи. Цю інформацію поширило італійське видання La Nuova Bussola Quotidiana.

Це вже друга скандальна подія у Ватикані недавно. Раніше Франциск змушений був прийняти відставку польського єпископа через скандал з гей-оргією причетного священника.