Пенсіонери можуть не платити за комуналку: ПФУ відповів, хто отримає пільгу

Хто має право на житлову пільгу: розповідає Пенсійний фонд України

У Пенсійному фонді України розповіли, хто із пенсіонерів має право на житлову пільгу, повідомляє прес-служба Головного управління ПФУ у Донецькій області.

Одним із важливих напрямків соціальної політики держави є підтримка найуразливіших категорій громадян, зокрема пенсіонерів. Для багатьох людей похилого віку витрати на житло-комунальні послуги становлять значне фінансове навантаження, тому житлові пільги і субсидії для пенсіонерів є дуже важливими.

Певні категорії пенсіонерів можуть розраховувати на житлову пільгу. Однак, існують певні критерії, що потрібно відповідати для її отримання.

Для пенсіонерів, які працювали у сільській місцевості і проживають там після виходу на пенсію, передбачена 100-відсоткова знижка на оплату житлово-комунальних послуг, придбання палива та газу в межах норм. Це стосується педагогічних працівників, медичних та фармацевтичних працівників, спеціалістів із захисту рослин, працівників музеїв, бібліотек, державних та комунальних закладів культури, навчальних закладів сфери культури.

“Право на пільги мають пенсіонери, які мають не менше трьох років стажу роботи та на момент виходу на пенсію працюють на посадах, що дають право на пільгу”, - зазначили у прес-службі Пенсійного фонду України.

Для отримання пільги пенсіонеру необхідно надати заяву про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання палива та газу, а також документи, які підтверджують проживання у сільській місцевості. Додаткову інформацію можна знайти в Реєстрі осіб, які мають право на пільги.

Детальніше про Реєстр осіб, які мають право на пільги, можна дізнатися за посиланням.

Кому Пенсійний фонд України продовжив виплату пенсій у квітні, нагадували ми раніше.