Підсанкційний Портнов подав до суду на ЦПК. Йому нагадали про маєток в Росії і не тільки

Колишній перший заступник Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов подав до суду на громадську організацію Центр протидії корупції.

Портнову не сподобався матеріал, де його називають проросійським політиком і вимагають накладення на нього санкцій. Про це ЦПК повідомив у вівторок.

"Портнов розраховує, що у суспільства коротка пам'ять. Що всі забули, чим він займався і на чию користь. А ми не забули, у нас все записано", - кажуть активісти.

ЦПК повідомив, що Портнов рівно за тиждень до повтомасштабного російського вторгнення сказав тезу, яку президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін майже дослівно повторив перед нападом на Україну.

"Про "внєшнєє управлєніє", "поганий" Захід, посольство США, яке "контролює" антикорупційні органи", - пишуть.

Також активісти повідомили, що Портнов регулярно сидів на каналах, пов'язаних з екснардепом і кумом Путіна Віктором Медведчуком і поширював ці наративи.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Портнов, який після Майдану тривалий час провів у Росії, де його родина придбала маєток за понад $2 млн, а також комерційну нерухомість у центрі Москви за $5,5 млн", - повідомляють.

"Не просто так США наклали санкції на Портнова. Не просто так він знову втік з України і вже не розповідає про "внєшнєє управлєніє", - заявив Центр протидії корупції.

ЦПК повідомив, що у 2021 році виграв суд у Портнова. Тоді він вимагав спростувати інформацію про його причетність до кримінального провадження щодо незаконного збагачення.

"Але Верховний суд став на наш бік", - пишуть.

Доповнюється.