Підтверджено довгостроковий кредитний рейтинг і високий рівень надійності банківських вкладів "Кристалбанк"

Українське рейтингове агенство IBI-Rating повідомило про збереження довгострокового кредитного рейтингу АТ "Кристалбанк" на рівні uaAA, прогноз "у розвитку" та підтвердило рейтинг надійності банківських вкладів на рівні 5 (відмінна надійність).

Як зазначається у пресрелізі РА IBI-Rating, підтвердження рейтингів АТ "Кристалбанк" зі зміною прогнозу з "негативний" на "у розвитку" обумовлено такими показниками:

достатніми показниками капіталізації та наявністю фінансової підтримки з боку акціонерів;

збереженням прийнятного рівня ліквідності на фоні дострокового погашення всіх запозичень від регулятора;

невисоким рівнем проблемної заборгованості у структурі робочих активів;

значним обсягом активів у вигляді безризикових інвестицій у державні цінні папери, а також достатніми показниками ефективності та прибутковою діяльністю установи.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Банк працює з достатнім рівнем рентабельності. Прибуток АТ "Кристалбанк" за І півріччя 2023 року склав 30,3 млн грн. Чистий операційний дохід демонструє відносно стабільну динаміку, а значення коефіцієнта ефективності діяльності банківської установи перевищує 150%.

Акціонерне товариство "Кристалбанк" перший банк в Україні, створений Фондом гарантування вкладів фізичних осіб зі статусом "перехідного банку". Зареєстрований Національним банком України 16 грудня 2014 року. У березні 2015 року банк змінив статус "перехідного" та отримав повну банківську Ліцензію (Ліцензія НБУ №276 від 29.04.2015, Реєстраційний номер у Державному реєстрі банків 353 від 16.12.2014).

АТ "Кристалбанк" відноситься до групи банків з приватним капіталом відповідно до критеріїв розподілу банків на групи, що затверджено НБУ. За підсумками І півріччя 2023 року серед 65 банківських установ України "Кристалбанк" посів 40 позицію за розміром активів та 43 за обсягом коштів населення; 33 за розміром коштів юридичних осіб; 42 за розміром балансового капіталу, а також 40 місце за обсягом отриманого фінансового результату.