Подоляк заявив про консенсус у питанні виборів президента під час війни

Радник президента: вибори під час війни неможливі

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю The Telegraph заявив, що у питанні проведення виборів президента України під час війни є певний консенсус - їх провести неможливо.

"Про каденцію президента України. Сьогодні є консенсус, що в стані війни забезпечити справді прозорий конкурентний електоральний процес неможливо. Це консенсус суспільний. Параметри безпеки, фінансові параметри, параметри політичної конкуренції - все це сьогодні не можна вирішити", - сказав Подоляк.

Він також наголосив на тому, що думка суспільства може змінитися щодо виборів президента і тоді це питання буде обговорюватися.

"Це не означає, що консенсус суспільства не може змінитися завтра. Він може змінитися і тоді про це говоритимемо. Але сьогодні президент України є абсолютно легітимною фігурою. Тому що суспільство вважає його легітимним і юридично він є легітимним", - наголосив він.

Раніше секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що продовження військового стану в Україні ставить крапку у всіх розмовах щодо виборів навесні 2024 року.