Польські мітингарі відновили блокування пункту пропуску «Шегині-Медика»

Фермери з Польщі знову заблокували пункт пропуску "Шегині-Медика" 4 січня. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. Також заблоковані напрямки "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська-Гребенне" і "Краківець-Корчова". На території Польщі очікується близько 1400 вантажних транспортних засобів, що рухаються в бік України. Рух до пункту пропуску "Шегині" все ще здійснюється.

Фермери заявили, що пропускатимуть по три вантажівки на годину і без затримок пропускатимуть гуманітарні вантажі та швидкопсуючіся товари. Легкові автомобілі та автобуси можуть перетинати кордон у звичному режимі. Протести продовжуватимуться до 3 лютого. Полські фермери попередили, що планують відновити протести, якщо їхні вимоги не будуть виконані.

Якщо говорити про напрямок вантажоперевезень, то заблоковані три напрямки: "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська-Гребенне", "Краківець-Корчова". І на всіх цих трьох напрямках в бік України в чергах на території Польщі перебувають десь 1400 вантажних транспортних засобів", - розповів речник ДПСУ.