Помер український вчений Ігор Козловський

Помер український вчений і релігієзнавець, кандидат історичних наук, письменник Ігор Козловський.

Ігор Анатолійович відійшов у вічність в ніч на 6 вересня. Йому було 69 років. Про смерть повідомила його колега Людмила Филиппович, співробітниця Інституту філософії імені Г.С. Сковороди Національної академії наук України.

"Сьогодні вночі через серцевий напад пішов від нас у засвіти Ігор Козловський", написала вона.

Був 700 днів у ворожому полоні

Ігор Козловський народився 16 лютого 1954-го в Макіївці на Донеччині.

Закінчив історичний факультет Донецького державного університету й аспірантуру Інституту історії Національної академії наук.

Викладав і читав лекції з релігієзнавчих питань у вузах України і Сполучених Штатів Америки.

Доцент кафедри релігієзнавства Донецького державного інституту штучного інтелекту, був керівником Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків.

27 січня 2016-го у Донецьку його захопили в полон бойовики. Ігоря Козловського звільнили під час обміну 27 грудня 2017 року. Пробув у ворожому полоні 700 днів.

Працював старшим науковим співробітником у відділенні релігієзнавства Інституту філософії НАН України.

Писав вірші та прозу. Автор понад 50 наукових книжок і більш як 200 статей у словниках, енциклопедіях, наукових періодичних виданнях. Зібрав бібліотеку з 10 тис. книжок.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Дорогий пан Ігор Козловський пішов. Нині в дорозі дізналася цю жахливу новину. Вічна пам'ять. Пан Ігор вирізнявся тим, що вмів надзвичайно зацікавлено слухати, аби не менш цікаво відповідати. І завжди давав великий кредит довіри тих, хто поруч. Сотні разів бачилися, десятки разів розмовляли, не менше зустрічалися для інтерв'ю. І щоразу відчувалася та сама краса, доброта та сила. Вічна пам'ять і вдячність. Вас дуже бракуватиме", написала журналістка, літературознавиця Ірина Славі́нська.

У січні на 94-у році життя помер український поет Дмитро Павличко.

Торік у лютому помер літературознавець, дисидент і Герой України Іван Дзюба. У травні минулого року на 88-му році життя помер перший президент України Леонід Кравчук.

У листопаді помер Юрій Шухевич син командувача Української повстанської армії Романа Шухевича.